Over Smit

Ab en Ans Smit
Vier decennia geleden, in 1963 om precies te zijn, begonnen Ab en Ans Smit met Stomerij Smit in twee garageboxen aan de Aïdastraat in Amstelveen. Een jaartje later kwam daar ook persen en strijken bij. Toen de bedrijfsactiviteiten groeiden en de oorspronkelijke werkplaats te klein werd, week het bedrijf uit naar Amstelhoek en een nieuwe zaak werd geopend aan de Amstelkade 1. Gaandeweg gingen zij reinigen voor verzorgingshuizen, verpleeghuizen en bedrijven.

Vervolgens diende zich het tijdperk van de één-uur-service van het chemisch reinigen aan. Smit opende filialen in Amstelveen, Ouderkerk, Amsterdam, Aalsmeer en Mijdrecht. Het runnen van al die filialen kostte echter veel tijd en Smit zon op iets nieuws. Alle filialen werden vervolgens verkocht en Smit ging over op het verven en bleken van textiel en het stonewashen van spijkergoed.

In 1987 nam de Textielververij haar intrek in het vrijgekomen pand aan de Amsteldijk Noord 31 in Uithoorn. Dit pand is vijf maal groter dan de werkplaats aan de Amstelkade.

Erwin Smit
In 2002 heeft zoon Erwin het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Erwin Smit is een perfectionist. Hij volgde een vakopleiding aan de Detex in Amsterdam, waar hij zijn stoffenkennis heeft opgedaan.

Voor klanten en ontwerpers is Smit onophoudelijk op zoek naar de meest modieuze en meest levendige kleureffecten en experimenteert hij met het kleuren van delicate en moeilijk te verven stoffen. Het lovenswaardige resultaat hiervan is te vinden in de winkels in binnen- en buitenland.